BILD 
Unsplash - LOGO Adraction - COLLAGE Redaktionen

Adtractions delårsrapport visar på stark tillväxt!

Tidigare denna månad rapporterade Adtraction Group AB stark tillväxt och lönsamhet i delårsrapporten för perioden januari till september 2023. Bolagets nettoomsättning ökade markant till 969,2 miljoner kronor jämfört med 659,7 miljoner kronor under samma period föregående år. Bruttoresultatet steg från 115,9 miljoner kronor till 177,9 miljoner kronor och EBITA nådde 49,0 miljoner kronor, en imponerande ökning från 27,6 miljoner kronor. Bolaget redovisar även ett justerat nettoresultat på 37,1 miljoner kronor och kassaflöde från löpande verksamheten på 32,0 miljoner kronor.

Affärsidén

Adtraction driver en skalbar och prestationsbaserad affärsmodell inom digital marknadsföring. Den unika plattformen fungerar som en marknadsplats där annonsörer samarbetar med partners för att marknadsföra produkter eller tjänster online. Affärsmodellen är riskfri för annonsörerna, som endast betalar när en faktisk transaktion eller försäljning har skett, vilket skiljer sig från traditionell marknadsföring med fasta avgifter och osäkra resultat.

Nettoomsättning

Under VD Simon Gustafsons ledning har Adtraction Group uppnått imponerande resultat. Nettoomsättningen ökade med 47,0 % under det tredje kvartalet, och bruttoresultatet steg med 58,8 %. EBITA ökade kraftigt med 122,2 % till 24,4 miljoner kronor, vilket närmade sig det ambitiösa målet på 7 % EBITA-marginal.

Tillväxtstrategi

Adtractions tillväxtstrategi grundar sig på tre pelare; tillväxt på befintliga marknader, förvärv samt geografisk expansion. Trots utmaningar på vissa nyckelmarknader, som Sverige och Spanien, fortsätter Adtraction att vinna marknadsandelar och växa organiskt på nio av tolv marknader. Den nyligen genomförda integrationen av Adservice har varit lyckosam och förväntas bidra ytterligare till tillväxt och lönsamhet.

Finansiella mål

Finansiella mål har satts för att bibehålla stark tillväxt och lönsamhet på medellång sikt. Målet är en årlig nettoomsättningstillväxt om över 20 %, en EBITA-marginal om minst 7 %, och fokus kommer att ligga på tillväxt snarare än lönsamhet.

Framtiden

VD Simon Gustafson är optimistisk inför framtiden och ser fram emot det fjärde kvartalet, särskilt under Black Friday, nästa vecka, och julhandeln. Trots den nuvarande marknadsuppfattningen som prioriterar lönsamhet över tillväxt, kommer Adtraction fortsätta fokusera på båda och bibehålla sin framstående position inom branschen.

Adtraction Group AB:s delårsrapport visar en imponerande prestation, med stark tillväxt, ökad lönsamhet och lovande utsikter. Bolagets framgångsrika affärsmodell och strategiska beslut positionerar det som en ledande aktör inom prestationsbaserad marknadsföring.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Adtractions delårsrapport visar på stark tillväxt!
Granskning av Black Friday-fusk: 70 e-handelsbolag under granskning!