BILD 
IKEA

IKEA Lanserar Nytillverkad Kollektion För Att Hylla 70- och 80-talets Äventyrliga Anda

IKEA fortsätter sin 80-årsfirande genom att återuppliva ikoniska produkter i kollektionen Nytillverkad. Den andra delen av kollektionen är en hyllning till den livliga andan från slutet av 70-talet och början av 80-talet, och den kommer att vara tillgänglig från den 29 september 2023.

IKEA går in i hösten med en kreativ hyllning till 70- och 80-talens äventyrliga anda genom lanseringen av den andra delen av kollektionen Nytillverkad. Kollektionen, som är en del av IKEA:s 80-årsjubileum, hyllar det livliga och vågade som präglade dessa årtionden. Från och med den 29 september 2023 kommer denna retrospektiva kollektion att vara tillgänglig på IKEA.se och i alla IKEA varuhus.

"Med Nytillverkad tar vi en resa tillbaka i tiden samtidigt som vi inkorporerar modern teknik och material. Det är en hyllning till en era av äventyr och lekfullhet som påverkade vår design. Vi är stolta över att erbjuda våra kunder möjligheten att återupptäcka dessa ikoniska produkter på nytt", säger Johan Ejdemo, Global Design Manager på IKEA of Sweden.

Med en färgstark och lekfull design återspeglar kollektionen den livliga kulturen från 70- och 80-talen. Starka färger, uppfinningsrikedom och äventyrliga former definierar produkterna och uppmuntrar till personlig inredning och uttryck i hemmet.

Karin Gustavsson, Range Identity Leader på IKEA of Sweden och kreativ ledare bakom Nytillverkad, säger: "Vi ville skapa produkter som sticker ut som konstverk i alla rum. Kollektionen är en mötesplats mellan nostalgi och nutid, och den är perfekt för alla som vill lägga till en dos lekfullhet i sitt hem."

Kollektionen inkluderar nytolkningar av ikonisk design från designers som Niels Gammelgaard, Bent Gantzel-Boysen, Sven Fristedt och Inez Svensson. Dessa produkter har uppdaterats för att möta moderna material- och produktionsstandarder samtidigt som de behåller den färgstarka och radikala andan från 70- och 80-talet.

En av de karakteristiska produkterna är SKÅLBODA fåtölj och JÄRLÅSA sidobord av Niels Gammelgaard. Dessa produkter har influenser från tidigare decennier och har förbättrats med moderna tillägg för att ge dagens kunder både stil och komfort.

IKEA tar oss tillbaka till 70- och 80-talets äventyr och färgstarka design med den andra delen av kollektionen Nytillverkad. Genom att blanda nostalgi med modernitet erbjuder kollektionen en chans för kunder att upptäcka och återuppleva ikoniska produkter från en era av kreativitet och lekfullhet.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Coop och Bris samarbetar för att stötta barn med hemligt meddelande på mjölkpaketen
Jula Miljö & Energi Tänds av Solkraft – Första Solcellsanläggningen i Falköping