BILD 
Nyhet

Nästan 1 miljard i novemberförsäljning för Jula!

Jula trotsar trenden

I en tid av utmaningar för många företag, inte minst inom handeln, har lågpriskedjan Jula överraskat med en imponerande prestation. Efter ett tufft år visade november månad på ett markant trendbrott, särskilt för företagets e-handel. Jula nådde nästan en miljard kronor i försäljning under månaden och presenterar starka resultat trots de rådande utmaningarna.

Framgångsrik e-handel

Julas totala försäljning ökade med imponerande 8,5% i november jämfört med samma period föregående år. En betydande faktor bakom denna framgång är den kraftiga ökningen inom e-handeln. Företagets VD, Johan Sjöhagra, delar med sig av entusiasmen kring detta och lyfter fram det hårda arbete som företagets medarbetare lägger ner varje dag för att erbjuda de bästa möjliga erbjudandena.

Framgångsreceptet för Jula

Jula har inte bara satsat på e-handel utan har också fortsatt att stärka sin fysiska närvaro genom en stark varuhusexpansion. Under hösten 2023 har företaget öppnat nio nya varuhus, vilket tillsammans med den fortsatt starka e-handeln har genererat utmärkta resultat. Johan Sjöhagra betonar vikten av att fortsätta leverera till befintliga varuhus samtidigt som man expanderar.

Trendbrott och framtidsplaner

Försäljningsrekordet i november markerar ett tydligt trendbrott för Jula. Trots motstånd under året har företaget nu hittat nya vägar för försäljning och brutit mönster. Johan Sjöhagra uttrycker sin tacksamhet gentemot företagets ansvarstagande och engagerade medarbetare och ser positivt på framtiden. Med ett starkt avslut på året, som inkluderar en intensiv julhandel med aktiviteter och erbjudanden, är Jula redo för nya utmaningar.

E-handelsrekord på Black Friday

Under årets Black Friday slog Julas e-handel försäljningsrekord. Företaget har nyligen implementerat en ny e-handelsplattform på sina fem marknader och ser tydliga effekter av denna förändring. Filip Eriksson, E-commerce Manager på Jula, berättar att den nya plattformen har stärkt företagets förmåga att hantera stora volymer, som under Black Friday. Den förbättrade e-handelsplattformen ger inte bara Jula ett nytt verktyg för onlineförsäljning utan också en förbättrad process och infrastruktur för en övergripande förbättrad kundupplevelse.

Nyckeln till Försäljningsrekordet

En av de faktorer som bidragit till försäljningsrekordet är det stora arbetet som lagts ned på varuförsörjningen. Jula lyckades i november matcha kundens behov med sina sortiment och erbjudanden på ett mycket framgångsrikt sätt. Filip Eriksson poängterar att detta arbete, i kombination med den nya e-handelsplattformen, har varit avgörande för den positiva försäljningsutvecklingen.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Adtractions delårsrapport visar på stark tillväxt!
Granskning av Black Friday-fusk: 70 e-handelsbolag under granskning!