BILD 
PackBud

PackBud: Främjar Miljövänliga Vägtransporter Genom Digital Innovation och Kapitaltillförsel

PackBud, det innovativa transport-tech företaget som har förändrat spelplanen för vägtransporter genom en digital marknadsplats, är redo att ta sina ambitioner till nya höjder. Trots den utmanande ekonomiska miljön lyckades företaget nyligen säkra önskat kapital genom en riktad emission till befintliga ägare och utvalda nya investerare. Denna framgång ger dem möjlighet att fortsätta optimera svenska vägtransporter och stärka sin ställning som en pionjär inom transportteknologi.

PackBud, som grundades år 2012 med den före detta alpinstjärnan Thomas Fogdö som en av grundarna, har alltid haft som mål att hjälpa åkerier att fylla på planerade transporter. Under 2021 genomförde företaget en affärsmodellsväxling och lanserade två nyutvecklade tjänster i början av 2023. Dessa tjänster inkluderar en transportplaneringstjänst (SaaS-tjänst) för mindre åkerier och en digital marknadsplats för transporter på PackBud.com.

Denna affärsmodell, som integrerar transportplanering och en digital marknadsplats, har visat sig vara unik och effektiv. En viktig aspekt är att fler uppdrag i varje lastbil genererar färre transporter för samma mängd gods, vilket ger positiva miljöeffekter och en ökad effektivitet. Mattias Sjunnesson, VD för PackBud, förklarar: "Det faktum att fler uppdrag i varje lastbil genererar färre antal transporter för samma mängd gods, gör det enkelt för investerare att förstå vilka positiva miljöeffekter vårt arbetssätt innebär."

Företaget har nyligen framgångsrikt avslutat en kapitalanskaffning som kommer att användas för att stärka deras närvaro och tjänster på marknaden. De har förbundit sig att investera i fortsatt utveckling av sin transportplaneringstjänst och att öka sin marknadsföring och försäljning. Allt detta är inriktat på att uppnå sina ambitiösa mål för 2024-2025.

PackBud har blivit en central spelare inom den svenska transportindustrin genom att möjliggöra en mer effektiv användning av transportresurser och därmed en minskad miljöpåverkan. Genom att använda PackBuds transportplaneringstjänst kan åkerier matcha sina lediga utrymmen i planerade transporter med de förfrågningar som kommer in från beställare på den digitala marknadsplatsen. Detta leder till minskade tomkörningar och en effektivare transportlogistik.

Framtiden är digital och miljövänlig

PackBuds framgångsrika emission och fokus på att skapa en mer effektiv och miljövänlig transportsektor i Sverige är ett exempel på hur innovation och teknik kan förändra branscher till det bättre. Företaget, med stöd från sina investerare, fortsätter att vara en drivkraft för en hållbar framtid inom vägtransporter och miljövänlig logistik.

Genom att integrera teknik och innovation i transportsektorn kan vi inte bara optimera resursanvändningen utan också minska vår miljöpåverkan. PackBud visar att det är möjligt att förena ekonomisk framgång med hållbarhet och miljöskydd.

För mer information, besök: PackBud

Om PackBud:

PackBud är ett nytt, miljövänligt, förenklat sätt att söka, beställa och betala transporter. Samtidigt ökar möjligheten för transportnäringen förbättra sin egen planering och få möjlighet att ta fler uppdrag på samma körning, vilket leder till optimering av lastutrymmen och besparing av miljön.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

IKEA Lanserar Nytillverkad Kollektion För Att Hylla 70- och 80-talets Äventyrliga Anda
Jula Miljö & Energi Tänds av Solkraft – Första Solcellsanläggningen i Falköping