BILD 
IKEA

Emily Birkin tar över som landschef för IKEA Sverige

Emily Birkin tar över som landschef för IKEA Sverige

Efter fyra framgångsrika år som landschef för IKEA Sverige går Lena Herder i pension och lämnar över rodret till Emily Birkin. Med en gedigen erfarenhet inom IKEA och detaljhandeln kommer Birkin att tillträda som Sverigechef den 1 maj.

Birkin har en lång historia hos IKEA, med ledande roller i Storbritannien och Italien. Hon har även varit en drivande kraft inom Ingka Groups globala organisation. Birkin ser fram emot att fortsätta göra Sverige till en framstående marknad inom IKEA och att bygga på bolagets 80-åriga arv av smarta inredningslösningar.

Lena Herder, som lämnar över till Birkin, har lett IKEA Sverige genom en period av tillväxt och utmaningar. Under hennes tid har företaget ökat marknadsandelarna och etablerat nya butikskoncept för att nå fler kunder.

Birkin tillträder tjänsten den 1 maj med stöd från Herder för en smidig övergång. Herder avslutar sin 40-åriga resa med IKEA med stolthet över prestationerna och ser tillbaka på åren med glädje och framgång.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Pricer ABs CFO Susanna Zethelius Lämnar för Nya Utmaningar
Henriette Skjoldborg Adamsen Utsedd Till Branschens Bästa Marknadschef
No items found.