BILD 
IC

ICA Gruppen Emitterar Obligationer för 2,5 Miljarder SEK för Framtida Tillväxt

ICA Gruppen har framgångsrikt genomfört en betydande obligationsemission på hela 2,5 miljarder SEK. Denna nyemission sker inom ramen för ICA Gruppens svenska MTN-program och utgör en viktig del av företagets strategi för att säkra kapital för framtida tillväxt och affärsutveckling.

Intresset från investerarna var imponerande och överteckningen var hela 1,7 gånger den ursprungliga mängden. Detta framgångsrika resultat bekräftar förtroendet för ICA Gruppen och dess fortsatta tillväxtpotential på marknaden.

De nya obligationerna är uppdelade i två trancher: 1,5 miljarder SEK med en löptid på tre år och 1 miljard SEK med en löptid på fem år. Dessa obligationer erbjuder både fasta och rörliga räntor, vilket ger en diversifierad investeringsmöjlighet för dem som deltar i emissionen.

Dagens transaktion markerar den tredje obligationsutgivningen för ICA Gruppen under 2023 och höjer det totala beloppet till imponerande 9,5 miljarder SEK. Detta kapital kommer att användas för att stödja företagets framtida projekt och expansion.

Joint Bookrunners i denna framgångsrika transaktion var DNB Markets och Handelsbanken, två erkända namn inom finansvärlden som delar ICA Gruppens vision och strategiska mål.

De nya obligationerna kommer att noteras på Nasdaq Stockholm, vilket ökar deras tillgänglighet för investerare på den svenska marknaden.

ICA Gruppen, som är en av de ledande detaljhandelsföretagen i Norden med en tydlig inriktning på livsmedel och hälsa, inkluderar olika verksamhetsområden såsom ICA Sverige och Rimi Baltic (som huvudsakligen fokuserar på livsmedelsförsäljning), ICA Fastigheter (som äger och förvaltar fastigheter), ICA Bank (som erbjuder finansiella tjänster), ICA Försäkring och Apotek Hjärtat (som bedriver apoteksverksamhet). Under 2022 nådde ICA Gruppen en imponerande omsättning på cirka 136 miljarder SEK.

Den senaste obligationsemissionen från ICA Gruppen visar företagets starka ställning på marknaden och dess kapacitet att säkra finansiering för att driva framtida tillväxt och innovation.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Apoteket stärker sin kurs i andra kvartalet: Nya etableringar, tillväxt och förbättrat resultat
ICA Gruppen Emitterar Obligationer för 2,5 Miljarder SEK för Framtida Tillväxt