BILD 
Apoteket

Apoteket stärker sin kurs i andra kvartalet: Nya etableringar, tillväxt och förbättrat resultat

Apoteket fortsätter sin positiva utveckling under andra kvartalet med flera nyetableringar, påtaglig tillväxt och en förbättring av det ekonomiska resultatet.

Vd Rasmus Nerman ger sin kommentar till delårsrapporten för det andra kvartalet:

"Även om aktiviteten inom den svenska ekonomin har avmattats, ser vi en ökad omsättning i samtliga av Apotekets segment och en positiv utveckling i rörelseresultatet. Vi känner stolthet över att dagligen kunna hjälpa tiotusentals människor i linje med vår vision om att främja hälsa för alla."

Apotekets engagemang för hållbarhet genomsyrar alla aspekter av verksamheten, och de strävar efter att vara branschledande inom hållbarhet samt att minska sin klimatpåverkan. Apoteket har framgångsrikt genomfört den årliga läkemedelsinsamlingen, där över 44 000 kunder under våren lämnade in sina överblivna läkemedel – en ny rekordnivå.

Sammanfattning av andra kvartalet 2023

• Nettoomsättningen ökade till 5 890 (5 348) miljoner kronor.

• Rörelseresultatet ökade till 137 (124) miljoner kronor, med en rörelsemarginal på 2,3 (2,3) procent.

• Resultatet efter skatt steg till 207 (105) miljoner kronor.

• Årsstämman beslutade om en vinstutdelning på 199 miljoner kronor för år 2022.

Läs hela rapporten här

Om Apoteket

Apoteket är ledande inom apotekssektorn i Sverige och har över 3 300 engagerade medarbetare som tillhandahåller läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med en närvaro på omkring 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare sträcker sig Apotekets tjänster över hela landet. Företagskulturen präglas av omsorg om kunder och medarbetare, med målet att främja en hälsosam livsstil. Apoteket är ett av Sveriges mest välkända varumärken med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhetsarbete. Grundat 1971 och statligt ägt, uppgår Apotekets omsättning till cirka 20 miljarder kronor.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Sju chefsekonomer är eniga, räntesänkning är på horisonten
ICA Gruppen Emitterar Obligationer för 2,5 Miljarder SEK för Framtida Tillväxt