BILD 
Jula Miljö & Energi Tänds av Solkraft – Första Solcellsanläggningen i Falköping

Jula Miljö & Energi Tänds av Solkraft – Första Solcellsanläggningen i Falköping

Bild: Jula Cision

FALKÖPING – I ett banbrytande steg mot hållbarhet, har Jula Miljö & Energi, del av Jula Holdingkoncernen, offentliggjort driftsättningen av en ny solcellsanläggning på deras varuhus i Falköping. Denna anläggning markerar ett betydande framsteg i företagets engagemang för förnybar energi.

Kristin Boman, VD för Jula Miljö & Energi, framhäver solcellsanläggningens roll i att öka produktionen av förnybar energi. Hon betonar att denna investering är ett viktigt steg framåt i företagets hållbara satsningar, inte bara för klimatet utan också för framtida generationer.

Den nya solcellsanläggningen i Falköping består av över 1150 paneler och har en kapacitet på cirka 0,5 MW. Denna utveckling är en del av Jula Holdingkoncernens bredare mål att producera lika mycket förnybar energi som koncernens totala elförbrukning senast år 2028.

Jula Miljö & Energi har tidigare investerat i flera vindkraftsparker och fortsätter att utöka sin portfölj av förnybar energi med denna senaste satsning på solkraft. Karl-Johan Blank, ägare av Jula, påpekar att integrationen av solcellsanläggningar i deras fastigheter och varuhus är en positiv utveckling för alla inblandade.

Utöver vindkraft och solenergi har Jula Holdingkoncernen genomfört betydande investeringar inom solenergi, inklusive en av Sveriges mest omfattande solcellsanläggningar på taket av deras centrallager i Skara.

Maria Ragnarsson, hållbarhetschef inom Jula Holdingkoncernen, betonar företagets förmåga att bidra till den gröna energiomställningen. Hon lyfter fram att företaget inte bara köper förnybar el till sina verksamheter i Norden utan även producerar el från förnybara källor.

För ytterligare information om denna hållbara satsning, kontakta Kristin Boman via kristin.boman@julamiljo.com.

För mer information om Jula Miljö & Energi och deras hållbarhetsarbete, besök deras webbplats på Jula Miljö & Energi.

---------

Detta material är en bearbetning av det ursprungliga pressmeddelandet från Jula Miljö & Energi och är avsett för informationsändamål för läsarna av RetailSvepet.se. För detaljerad information, besök Jula Holdingkoncernens officiella webbplats.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Göteborgs Pionjärinvigning: Sveriges Första Batteribyte för Elmopeder i Nordstan
Jula Miljö & Energi Tänds av Solkraft – Första Solcellsanläggningen i Falköping