BILD 
Direkten

Obemannat Öppethållande Röner Succé för Direkten Övik

Direkten Övik rapporterar rekordförsäljning under augusti 2023, främst under obemannade öppettider. Självscanningskassan drog in hela 26 373 kronor och butiksägaren, Dick Witzansky, är överväldigad av framgången.

Kunderna visar stort förtroende för den obemannade butiken genom att betala för sina varor och till och med avlägsna skor innan de går in. Direkten Övik, en pilotbutik för Direktenkedjans HonestBox, har öppet utan personal på vardagar klockan 19–9 och helger 16–10 och har sett en konstant ström av kunder under dessa tider.

En del kunder handlar till och med under tidiga morgontimmar mitt i veckan. Den obemannade butiken säljer mer godis, chips och läsk under dessa tider än under dagtid.

Sedan öppnandet dygnet runt i september 2022 har butikens genomsnittliga dagliga försäljning ökat från cirka 200 till 800 kronor. Investeringen på cirka 80 000 kronor i självscanningskassa och annan utrustning har visat sig vara väl värd den. Kunden måste vara minst 20 år gammal och använda BankID för att handla i den obemannade butiken.

Direkten Övik erbjuder även paketutlämningsboxar från Instabox och Budbee, vilket lockar kunder även efter bemannad tid. Framgången visar potentialen i obemannat öppethållande och innovativa lösningar inom detaljhandeln.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Åhléns öppnar spännande varuhus i Skärholmen och Västerås!
Pricer: Framtidens detaljhandel!