BILD 
Framtid & utveckling

Åhléns öppnar spännande varuhus i Skärholmen och Västerås!

Åhléns, den omtyckta svenska detaljhandelskedjan, är redo att återuppliva shoppingupplevelser med de kommande öppningarna av två nya butiker i Skärholmen respektive Västerås. Efter strategiska nedläggningar för att mildra förluster gör Åhléns nu en djärv återkomst till stadskärnor under den visionära ledningen av ägare och VD Ayad Al-Saffar.

Butiken i Skärholmen...

som sträcker sig över 2 500 kvadratmeter på två våningar, är strategiskt belägen för att återinföra liv i stadskärnan. Med planerad öppning sommaren 2024 syftar detta spännande projekt till att återupprätta handel och liv i stadskärnor. Ayad Al-Saffar uttrycker entusiasm och säger: "Jag tror på handel. Det gläder mig mycket att vi nu kan öppna en helt ny Åhléns-butik i Skärholmen centrum, med ambitionen att återinföra handel och liv i flera stadskärnor och platser runt om i landet i framtiden."

Detta följer efter den nyliga försäljningen av Åhléns till Ayad Al-Saffar, som har en visionär plan för det ikoniska varumärket - en plan där Åhléns finns representerade i varje svensk stad. Företagets åtagande för en fysisk närvaro i detaljhandeln tydliggörs genom beslutet att öppna en ny butik i Västerås, vilket markerar den första Åhléns-butiken som premiäröppnas i landet efter en serie nedläggningar.

Västerås-butiken...

med sina rymliga 2 227 kvadratmeter, är strategiskt placerad i stadens hjärta. Belägen på nedre våningen i kvarteret Igor, syftar den till att bidra avsevärt till revitaliseringen av Västerås. Ayad Al-Saffars engagemang för att återställa handel och vitalitet till stadskärnor är tydligt i hans uttalande: "Vi tror på fysisk handel, och det gläder mig mycket att ha möjligheten att öppna en Åhléns-butik på bästa läge i centrala Västerås. Detta är samtidigt det första steget i min ambition att bidra genom att återinföra handel och liv till stadskärnor runt om i landet."

Västerås-butiken förväntas öppna hösten 2024 och kommer att sysselsätta cirka 10-15 personer. Båda Åhléns-platserna lovar inspirerande shoppingupplevelser, med en mix av bekanta och nya varumärken. Ayad Al-Saffar bjuder in kunder till en fantastisk Åhléns-resa där de kan känna sig som hemma och välkomna.

När Åhléns tar självsäkra steg...

tillbaka in i detaljhandelns hjärta signalerar dessa butiksöppningar ett åtagande att skapa livliga, blomstrande stadskärnor. Med ett förnyat fokus på handel och gemenskap siktar Åhléns på att omdefiniera detaljhandelslandskapet och erbjuda kunderna mer än bara en butik, utan en destination där de kan utforska, upptäcka och känna sig verkligen välkomna.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

RevolutionRace; Årsstämma 2023 formar framtiden
Pricer: Framtidens detaljhandel!