BILD 
Unsplash - LOGO RevolutionRace - COLLAGE redaktionen

RevolutionRace; Årsstämma 2023 formar framtiden

RVRC Holding AB (publ) genomförde sin årsstämma den 21 november 2023, där flera strategiska beslut fattades för att stärka bolagets position och forma framtida framgångar.

Resultat och utdelning

Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningarna för moderbolaget och koncernen för räkenskapsåret 2022/23. I enlighet med styrelsens förslag beslutades även om en generös utdelning på 0,86 kronor per aktie, med avstämningsdag den 23 november 2023.

Ansvarsfrihet och styrelseval

Styrelseledamöterna och verkställande direktörerna beviljades ansvarsfrihet för det gångna räkenskapsåret. Vidare omvaldes och valdes nya styrelseledamöter, där Alexander Martensen-Larsen utsågs till styrelsens ordförande.

Styrelsearvoden och revisorval

Styrelsearvoden fastställdes och ersättning för arbete i revisions- och ersättningsutskott beslutades. Ernst & Young AB omvaldes som revisor och arvode till revisorn kommer att utgå enligt godkänd räkning.

Bemyndiganden och incitamentsprogram

Stämman gav styrelsen bemyndigande att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Dessutom beslutades om bemyndigande för förvärv och överlåtelse av egna aktier. Ett långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram (LTIP 2023/2027) antogs för ledande befattningshavare och nyckelpersoner inom RevolutionRace-koncernen.

RevolutionRace: Natur och tillväxt

RevolutionRace, noterat på Nasdaq Stockholm sedan 2021, stärker sin position som ett snabbt växande outdoorvarumärke. Bolaget, grundat 2013, strävar efter att göra naturen tillgänglig för alla genom högkvalitativa och prisvärda produkter. Årsstämmans beslut positionerar RevolutionRace för fortsatt tillväxt och framgång på den globala marknaden, med fokus på innovation och hållbarhet.

RevolutionRace är dedikerade till att forma en framtid där naturen blir varje människas lekplats, och årsstämmans beslut är ett steg mot att förverkliga denna vision.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Clas Ohlsons sexmånadersrapport 2023/24 visar fortsatt tillväxt och förbättrad lönsamhet!
Pricer: Framtidens detaljhandel!