BILD 
Circle K

Circle K Expanderar Laddinfrastruktur för Tung Trafik med 16 Nya Laddplatser

Circle K fortsätter att ta ledningen när det gäller utbyggnaden av laddinfrastruktur för tung trafik i Sverige genom att lägga till ytterligare 16 laddplatser i sitt befintliga nätverk. Dessa kraftfulla laddare har en effekt på 360 kW och kommer att fördelas på fyra noggrant utvalda stationer runt om i landet. Detta gör att Circle K snart kommer att kunna erbjuda en total kapacitet av 50 laddplatser, vilket gör dem till det största offentliga laddnätverket för tung trafik i Sverige.

De nya laddplatserna för tung trafik kommer att täcka fler strategiskt viktiga rutter genom Sverige och öppnar upp för laddning på fyra olika platser: Hudiksvall, Mantorp, Malmö Spillepengen och Bollebygd. Som tidigare är även dessa laddplatser finansierade av Energimyndigheten inom ramen för Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter. Circle K har som mål att vara ledande inom övergången till elfordonstrafik, både för lätta och tunga fordon, och att vara det självklara valet för alla elfordonägare.

Lennart Olsson, ansvarig för laddning av tung trafik på Circle K, är entusiastisk över utvecklingen. "Det är alltid roligt när man är först på bollen, och det är verkligen vi när det kommer till laddning av tung trafik," säger han. "Vi har tydligt märkt av efterfrågan, vår station Vädermotet har nu efter sommaren haft en kraftig ökning av laddningar för tunga fordon."

Under tidigare i år har Circle K öppnat 34 laddplatser för tung trafik runt om i Sverige. Stationer som Vädermotet i Göteborgs hamn, Kiruna, Gällivare, Arvidsjaur, Ljungby, Gävle Bro, Laholm, Jönköping och Varberg erbjuder alla laddningsmöjligheter anpassade för tunga fordon. Tillsammans med de kommande öppningarna kommer Circle K att erbjuda över 90 laddplatser totalt under det kommande året. Dessutom planerar Circle K att öppna två Megawatt-laddare (MCS) inom projektet E-charge, delvis finansierat av Vinnova, samt att erbjuda vätgasladdning inom ett år.

"Vi vill möta det ökande intresset för elfordon som vi ser i dialogen med våra kunder," säger Olsson. "Vår satsning gör steget över till elfordon lättare, eftersom vi tar bort oron över tillgång till offentlig laddning, vilket är avgörande för att kunna investera i elfordon."

De flesta av de nya laddstationerna för tung trafik är så kallade fullservicestationer. Det innebär att förare av elfordon kan utnyttja stationernas utbud av toaletter, mat, dryck och andra butiksvaror medan de tar en paus och laddar sina fordon. På flera platser finns även säkerhetsparkering för nattvila.

För ytterligare information, kontakta:

Erika Söderlund, kommunikationschef på Circle K

E-post: Erika.soderlund@circlekeurope.com

Telefon: 0738-093904

Om Circle K Sverige AB:

Circle K Sverige AB driver omkring 760 drivmedelsstationer som är anpassade för både personbilar och tung trafik. Nästan 300 av dessa är fullservicestationer som erbjuder en mångfald av drivmedelsprodukter och snabbladdningsalternativ. Circle K satsar på förnybara drivmedel, inklusive ultrasnabbladdare för personbilar och lastbilar. De erbjuder även mat och dryck för alla smaker, samt ekologiskt och rättvisemärkt kaffe. Circle K erbjuder även biluthyrning, hållbara biltvättar och spolarvätska på pump, och deras mål är att göra det enkelt att vara på väg.

För mer information om Circle K Sverige, besök www.circlek.se.

Om Alimentation Couche-Tard Inc.:

Couche-Tard är en global ledare inom convenience- och drivmedelshandel och är verksam i 24 länder och territorier med över 14 000 butiker, varav cirka 10 700 erbjuder vägtransportbränsle. Genom sina välkända varumärken Couche-Tard och Circle K är de en av de största oberoende convenience-butikskedjorna i USA och en ledare inom convenience-branschen och vägtransportbränslehandeln i Kanada, Skandinavien, Baltikum och Irland. De har också en betydande närvaro i Polen och Hongkong SAR. Cirka 122 000 personer är anställda inom deras nätverk.

För mer information om Alimentation Couche-Tard Inc. eller för att konsultera deras årsredovisning och ledningsanalys, besök: http://corpo.couche-tard.com.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

Dollarstore Expanderar i Danmark med Två Nya Big Dollar-butiker
Intimissimi öppnar Flagship Store i Nordstan