BILD 
Dollarstore

Dollarstore Expanderar i Danmark med Två Nya Big Dollar-butiker

Den populära svenska lågpriskedjan Dollarstore, som nu ägs av den finländska lågpriskoncernen Tokmanni Group, fortsätter att växa i Danmark. Två nya Big Dollar-butiker är på väg att öppna sina dörrar i Hjørring den 29 september 2023 och i Holbæk den 24 november 2023. Dessa nya butiker följer på succén med Big Dollar-butikerna i Næstved och Brønderslev, som öppnade i oktober förra året. Efter dessa två nya butiksinvigningar kommer Big Dollar att betjäna kunder i fyra butiker i Danmark.

Big Dollar-butiken i Hjørring kommer att vara belägen på Hedevold 4, 9800 Hjørring och kommer att erbjuda cirka 3 100 kvadratmeter shoppingutrymme. Den nya butiken i Holbæk kommer också att ha cirka 3 100 kvadratmeter och ligger på en utmärkt kommersiell plats på Søagervej 4, 4300 Holbæk.

Båda dessa nya Big Dollar-butiker är designade för att erbjuda kunder ett brett sortiment av produkter inom områden som hygien, skönhet, heminredning, rengöringsprodukter, fritidsartiklar, snacks, drycker och säsongsprodukter. Big Dollar är en butik för hela familjen och är skapad för att erbjuda kunderna en rolig och modern shoppingupplevelse.

Förutom namnet kommer Big Dollar-butikskedjans allmänna utseende och varumärkesidentitet i stor utsträckning att likna Dollarstore-kedjans, som är mycket populär och uppskattad bland svenska kunder, enligt Anders Kind, VD för Dollarstore.

"Vi är extremt glada över att fördubbla vårt Big Dollar-butiksnätverk i Danmark. Big Dollar och dess två första butiker, som öppnades i oktober förra året i Næstved och Brønderslev, har genererat ett stort intresse bland danska kunder."

"Dollarstore har en av de bästa prisbilderna i Sverige. Vi ser fram emot att erbjuda våra produkter och 'mighty fine prices' i Hjørring och Holbæk i Danmark och vi kommer att vara redo att ta emot många nyfikna kunder på öppningsdagen."

Big Dollar är inriktat på att erbjuda en spännande, oväntad och glädjefylld shoppingupplevelse och företaget strävar efter att uppfylla kundernas förväntningar när det gäller sortiment och priser. Att handla på Big Dollar är tänkt att vara som en skattjakt för alla.

Entusiastiska detaljhandelsexperter och massor av öppningserbjudanden väntar på kunderna när Big Dollar-butikerna i Hjørring och Holbæk öppnar. Varje butik kommer att ha en butikschef och cirka 8–12 andra detaljhandelsproffs. Butikerna kommer att ha generösa öppettider, öppna på vardagar från klockan 09:00 till 19:00 och helger från klockan 09:00 till 17:00. Adressen för Hjørring-butiken är Hedevold 4, 9800 Hjørring, medan den för Holbæk är Søagervej 4, 4300 Holbæk.

Big Dollar-kedjan planerar att fira öppningen av de nya butikerna med massor av speciella erbjudanden, och detaljerna om dessa kommer att avslöjas när invigningsceremonierna närmar sig.

Om Dollarstore:

Dollarstore grundades 1994 och är en av de största lågpriskedjorna i Sverige. De erbjuder ett omfattande utbud av produkter inom kategorier som mode och skönhet, snacks och drycker, heminredning, städartiklar, säsongstexter och festartiklar, fritidsprodukter, leksaker och djurtillbehör, med mera. Dollarstore har för närvarande 130 butiker över hela Sverige och sedan 2022 två butiker i Danmark under namnet Big Dollar. Företaget har cirka 1 160 medarbetare och omsatte cirka 394 miljoner euro för räkenskapsåret som avslutades den 31 januari 2023. Sedan 1994 har Dollarstores omsättning i genomsnitt fördubblats vart fjärde år.

Redaktionen
RetailSvepets redaktion är dedikerad till att leverera aktuella och insiktsfulla nyheter inom detaljhandelsbranschen. Vårt team av erfarna skribenter och branschexperter arbetar för att hålla läsarna informerade om de senaste trenderna, utvecklingen av affärsmodeller och innovationer inom retailvärlden. Vi strävar efter att ge en omfattande överblick över den dynamiska och föränderliga naturen hos detaljhandeln, med störst fokus på fysiska butiker men även e-handel. Genom våra artiklar, analyser och insikter strävar vi efter att hjälpa företag att fatta välgrundade beslut och navigera framgångsrikt i den moderna retailmiljön.
Läs också:

Andra artiklar om

Hållbarhet

POWER Tar Över MediaMarkts Butiker i Sverige och Utmanar Elektronikmarknaden
Intimissimi öppnar Flagship Store i Nordstan